Holddeling
Holddeling indebærer, at en eller flere klasser opdeles i mindre hold. Holdene vil ofte være faste i forbindelse med et forløb, hvorefter der vil dannes nye hold til det næste forløb, men holdene kan også skifte oftere alt afhængig af lærernes planlægning.
Vi har et stærkt fællesskab på Brattingsborgskolen, og det er en af vores fire værdier. Vi ønsker at bruge holddeling til at styrke dette fællesskab på tværs af klasserne. Det er både i forhold til sociale relationer og i forhold til børnenes faglige niveau. Vi kan, ved at holddele klasserne, styrke venskaber, men også målrette den differentierede undervisning mere direkte mod jeres børns faglige kompetencer. Der vil fortsat være mange timer, hvor børnene er sammen klassevis, og vi tænker at kombinationen giver børnene merværdi i forhold til deres læring og trivsel.
Vi har holddeling mellem 0-1.klasse, 2-3.klasse samt 4-5.klasse. Her tages der afsæt i co-teaching, hvor de fagprofessionelle udvikler nye læringsmiljøer og deltagelsesmuligheder for børnene, som rækker ud over selve undervisningssituationen. Det handler altså om at give børnene de bedste vilkår for læring, men også for at få øje på fællesskaber på tværs af klasserne. Det betyder også, at lærerne og pædagogerne arbejder sammen på tværs af klasserne.
Fagdage
Fagdage er tænkt som dage med faglig fordybelse. Vi kender det fra projekter, emneuger, temadage osv. Det er dage, hvor klokken ikke definerer læringen, men hvor vi i stedet kan arbejde med et fagligt eller socialt indhold, fra det tidspunkt hvor klokken ringer ind, til den igen ringer ud på eftermiddagen. Det giver en anden form for læring, hvor man kan arbejde grundigt med et emne, en tematik eller en praktisk læring. Det er målet med disse dage, at man kan fordybe sig i noget og arbejde med det hele dagen. Dette tænker vi, giver børnene mere motivation i forhold til det faglige indhold.